16 Nisan 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2010 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'ya gelen Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves'i resmi törenle karşılayacak. Başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül, konuk Cumhurbaşkanı onuruna köşkte akşam yemeği verecek. (10.30/10.45/11.15/12.30/20.00)

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Resmi Konutta; TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile de Meclis'te bir araya gelecek. Ilves, Bilkent Üniversiteleri'ni eşi ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ziyaret edecek. (14.00/15.30/16.30/12.00)

Çin Politbüro Daimi Komitesi Üyesi Li Changchun, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından ayrı ayrı kabul edilecek. (16.00/17.00/11.30)

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Köşk'te kabul edilecek. (17.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze İslam Üniversitesi heyetini kabul edecek. (18.00)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, BM Genel Sekreter Yardımcısı Kori Udovci ile makamında görüşecek. (15.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bosna Hersek Enerji Bakanı Vahid Heco ile Meclis'te görüşecek.(13.30)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin mühendis alımına ilişkin törene katılacak.(10.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Cai Wu ile görüşecek. (12.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile Avrupa Forumu Derneği tarafından düzenlenen ''Türkiye ve AB Ülkeleri Arasında Kişilerin Serbest Dolaşımı ve Vize Sorunları Uluslararası Konferansı''na katılacak. Bağış, İtalyan Fırsat Eşitliği Bakanı Maria Rosaria Carfagna ile görüşecek.(09.30/12.00)

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve TÜBİTAK Başkanı Prof . Dr. Nükhet Yetiş, Marmara Bölgesi TÜBİTAK Ar-Ge Günü'nün açılışına katılacak. Yetiş, programda "Bilim Teknoloji ve Yenilik Alanındaki Gelişmeler: 2010 ve sonrası" konulu bir konuşma yapacak. (14.00/15.30)

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ''TOBB-Halkbank İşbirliği Destek Kredisi'' anlaşmasını imzalayacak. (10.00)

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret edecek. Çarşı Camii'nde Cuma hutbesi ile vatandaşlara seslenecek. ( 09.00/13.00)

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can, Eskişehir'de Hukuksal Bakış Derneği tarafından organize edilen "Yargı'nın demokrasi ile imtihanı" konulu konferansa katılacak. (15.00)

Beykoz Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili açılan davada sanıkların yargılanmasına devam edilecek. (09.00)

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, parti teşkilatı çalışmalarına katılmak üzere Sivas'a geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, İstanbul'daki CHP'li 12 belediye başkanının birinci yıl değerlendirme toplantısına katılacak. (10.00)

Dağılan SSCB'nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov, Amerika'nın kendi perestroykasını (yeniden yapılanmasını) gerçekleştirmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Bükreş Diplomat Kulüp'te basın mensupları ve seçkin konuklardan oluşan bir topluluğa hitap eden Mihail Gorbaçov, dünya siyasetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVRASYA FEED

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Türkmenistan ziyareti sürüyor. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edilecek olan Bakan Çağlayan, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı'nın (TÜSİAV) "Yılın Devlet Adamı" ödülünü takdim edecek.

SPOR

Lider Bursaspor, Süper Lig'in 30. haftasının açılış maçında Gaziantepspor'u konuk edecek. (20.00)

Beşiktaş'ın "Baba" lakaplı eski başkanlarından Hakkı Yeten, Zincirlikuyu mezarlığındaki kabri başında anılacak. (11.00)

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 30. haftasında karşılaşacağı Manisaspor maçı için bu şehre gidecek.

46. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda Fethiye-Finike etabı koşulacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber